Niečo z receptu

HALUŠKY MAJSTROV SVETA

Suroviny:
1500g očistené staré zemiaky
500g hrubej múky
200g polohrubej múky
1 vajce
750g bryndze
1 kyslá smotana
500g údená domáca slanina
soľ podľa potreby

Postup:
Očistené zemiaky necháme pred rajbaním odložené aspoň 8 hodín v studenej vode.
Zemiaky porajbeme primiešame hrubú a polohrubú múku, vajce a soľ. Vypracujeme nie moc tuhé cesto. Do osolenej vody dáme kožu zo slaniny. Do vriacej vody hádžeme halušky, necháme ich prejsť varom a vyberieme ich do misy, v ktorej je bryndza, rozmiešaná s kyslou smotanou. Halušky zľahka premiešame. Ozdobíme so zvyškom kyslej smotany a do ružova opraženými škvarkami.

Dobrú chuť!